Spoznaj gastronómiu štátov Európy
Churros, potica, pastel de nata,… To sú ale dobroty! Ešte ste o nich nepočuli? Tak to musíme napraviť. Prostredníctvom tohto pracovného listu vás zoberieme na kuchársky výlet naprieč Európou. Vašou úlohou bude vyhľadať na internete nižšie uvedené gastronomické pojmy a priradiť ich k štátom uvedeným v tabuľke. Ak vás niektorý pokrm zaujme, pokojne si ho môžete aj pripraviť. Prajem dobrú chuť, teda príjemnú prácu. 🙂
___________________________________________________________________________
Knäckebröd, Krupnik, Franceshina, Paella, Ouzo, Pound cake, Krupnik, Kievsky tort, Lohikeitto, Pastel de nata, Sangria, Risotto, Panna cotta, Medronho, Chorizo, Yorkshire Pudding, Afternoon Tea, Schwarzwälder Kirschtorte, Jägermeister, Pampushka, Ajdovi žganci, Gazpacho, Bograč, Sorrel, Crumble, Žametovka, Ratatouille, Poronkäristys, Köttbullar, Viili, Croissant, Ryazhenka, Macarons, Beef Wellington, Debessmanna, Weißwürste, Aukstā zupa, Sklandrausis, Bordeaux, Moussaka, Ärtsoppa, Pucko, Kremna rezina, Golabki, Baguette, Profitelore, Pizza, Pratzel, Limoncello, Mandolato, Kutia, Churros, Potica, Salmiakki, Souvlaki, Rosól, Karbonāde, Tiramisu,Sernik, Semla, Lihapullat.
___________________________________________________________________________
Ak vás zaujala táto aktivita, môžete sa jej podrobnejšie venovať, prípadne využiť pri projekte. Odkaz: https://www.tasteatlas.com/