Spoznaj gastronómiu štátov Európy

Geografia
7. ročník ZŠ

Churros, potica, pastel de nata,… To sú ale dobroty! Ešte ste o nich nepočuli? Tak to musíme napraviť. Prostredníctvom tohto pracovného listu vás zoberieme na kuchársky výlet naprieč Európou. Vašou úlohou bude vyhľadať na internete nižšie uvedené gastronomické pojmy a priradiť ich k štátom uvedeným v tabuľke. Ak vás niektorý pokrm zaujme, pokojne si ho môžete aj pripraviť. Prajem dobrú chuť, teda príjemnú prácu. 🙂

___________________________________________________________________________ 

Knäckebröd, Krupnik, Franceshina, Paella, Ouzo, Pound cake, Krupnik, Kievsky tort, Lohikeitto, Pastel de nata, Sangria, Risotto, Panna cotta, Medronho, Chorizo, Yorkshire Pudding, Afternoon Tea, Schwarzwälder Kirschtorte, Jägermeister, Pampushka, Ajdovi žganci, Gazpacho, Bograč, Sorrel, Crumble, Žametovka, Ratatouille, Poronkäristys, Köttbullar, Viili, Croissant, Ryazhenka, Macarons, Beef Wellington, Debessmanna, Weißwürste, Aukstā zupa, Sklandrausis, Bordeaux, Moussaka, Ärtsoppa, Pucko, Kremna rezina, Golabki, Baguette, Profitelore, Pizza, Pratzel, Limoncello, Mandolato, Kutia, Churros, Potica, Salmiakki, Souvlaki, Rosól, Karbonāde, Tiramisu,Sernik, Semla, Lihapullat. 

___________________________________________________________________________ 

Ak vás zaujala táto aktivita, môžete sa jej podrobnejšie venovať, prípadne využiť pri projekte. Odkaz: https://www.tasteatlas.com/ 

Mohlo by vás zaujímať

Anglický jazyk
Základná škola
Chémia
Základná škola
Výtvarná výchova
Základná škola, Stredná škola